MOVIEBAR BLOG

Check out what’s going on at the shootings and what's actually happening behind the scenes. Find out about the mysterious life of a producer. Or rather the mysterious lives of two producers, that’s even more exciting! ☺ Not even mentioning how exciting those people are, whom we invite here to share their thoughts…

MOVIEBAR FACEBOOK

ARCHIVE/ ARCHÍVUM

Első blog bejegyzés

2013.11.21. 17:50 Esther Turan

 

Screen Shot 2013-11-20 at 11.23.48 AM.pngTurán Eszter producer és rock ’n roll anyuka jelenti:

Üdv a Moviebar blogján! Tollat ragadtam egy most nagyon aktuális témával kapcsolatban, hisz mindenki a Jean-Claude Van Damme főszereplésével készült új Volvo Truck "Epic Split" reklámról beszél, posztol, kommentel. Nem csak a reklámszakmából és nem csak filmesek, egyszerűen mindenki! Pár nap alatt 36 millióan látták és több, mint 2 millióan osztották meg.

Mi is indultunk ezen a tenderen, tehát esélyesek voltunk dolgozni ezen a munkán. Tender a mi esetünkben azt jelenti, versenyben lenni több másik filmgyártó céggel egy adott projektre. Ez (is) úgynevezett szervízmunka lett volna.  A szervízmunka jelentése pedig: egy filmgyártó cég megkeres egy másik országban lévő filmes céget és ott forgat, nem a saját országában. Ennek több oka is lehet, pl. időjárás, helyszínek, költséghatékonyság, stb. Kiküldtünk több lehetséges, jó helyszínt, de végül a nagyon speciális kamionos, trükkös forgatás igényei miatt Spanyolországban forgott le az ominózus  Volvo spot.

Sajnos...

Viszont nagyon örülünk Andreas Nilsson  legújabb sikerének! Fantasztikus rendező, amit mi már régóta tudunk :-)

De ki is az az Andreas Nilsson? Ő az a svéd rendező, aki jó pár kultikus klip mögött az agy, kellő szürrealista hajlammal megáldva..

Munkáinak nagyon jól felismerhető bizarr, kissé fekete humorú stílusa van, olyan érzéssel, mintha csak most ébredt volna fel valami álomból.  Zenei és művészi háttere remek alap ahhoz, hogy a zenét a vizualitás nyelvére fordítsa. Lenyűgöző világokat hoz létre és különös dolgokkal tölti meg ezeket, legyen az akár science fiction, vagy saját képzelőerejének különleges szeglete.  A zseniális videoklipek és reklámfilmek mellett Andreas már színpadon is bizonyított, vizuális készségét  operához is kölcsönözte és létrehozott már teljesen egyedülálló művészeti installációkat is.

Ízelítő, hogy kiknek készített már videoklipet:

Depeche Mode, Dizzee Rascal & Robbie Williams, Röyskopp, Placebo, Moby, White Lies, Goldfrapp, 2 Chainz & Kanye West

Reklámokat pedig többek között:

Volvo Truck starring Jean Claude van Damme, Nike featuring Chris Paul, Converse, Cadbury, Target, Toyota

Kitüntetett helyzetben érzem  magam, hogy mennyi zseniális emberel dolgozhattam már eddig is együtt. Andreas Nilsson az egyike ezen embereknek. Nagyon élveztem a közös munkát vele és imádom a klipet, amit együtt forgattunk az ausztrál Van She zenekarnak tavaly tavasszal:

Komoly megtiszteltetés a Moviebarnak, hogy mi képviselhetjük  azóta Őt itthon! Íme egy fotó Andreasról és rólam a  Van She klip forgatásának szünetében. Épp egy szolárium szélén üldögélünk a vendégszerető String Emil főszereplőnk házában, valahol Budapesttől 100 km-re délre.

IMG_1109.JPG

Apropó String Emil.

Ha bárki felfrissítené vele kapcsolatos vizuális élményeit, vagy esetleg még nem ismerné, kattintson bátran erre a linkre.

http://www.string-emil.de/ 

Nos, őt nem mi stylingoltuk ehhez a kliphez ilyen karakterré, ő EZ A KARAKTER! De vajon miért vesz házat egy NÉMET ex –autó kereskedő valahol a magyar vidéken? És miket művel ott, ha már a website-járól is világosan kiderül, hogy kedvenc időtöltése a tangában való pucsítás biliárdasztalon?! Ez a kérdés azóta sem hagy nyugodni… Az a látvány sem megy ki a fejemből, ahogy a fegyver gyűjteményét mutogatta -természetesen tangában két átállás között lángoló tekintettel… A fehér Porsche látványa, tetején a pink karácsonyfával pedig egy életre beleégett a tudatomba!

Jó volt a Volvo spot kapcsán kicsit visszaemlékezni Emilre, a Van She klipre és persze az Andreas Nilsson-nal való közös munkára! Remélem hamarosan újra együtt dolgozhatunk!

Végezetül bemásolok ide egy korábbi interjút, ami akkor készült Andreas-szal, amikor nálunk forgatott, jó olvasást!

http://langologitarok.blog.hu/2012/04/04/van_she_premier

A bejegyzés trackback címe:

https://moviebar.blog.hu/api/trackback/id/tr815648254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása