MOVIEBAR BLOG

Check out what’s going on at the shootings and what's actually happening behind the scenes. Find out about the mysterious life of a producer. Or rather the mysterious lives of two producers, that’s even more exciting! ☺ Not even mentioning how exciting those people are, whom we invite here to share their thoughts…

MOVIEBAR FACEBOOK

ARCHIVE/ ARCHÍVUM

10 ÉVES A MOVIEBAR

2014.01.21. 14:50 VikiTrepper

Screen Shot 2014-01-20 at 2.10.39 PM.pngNéhány személyes gondolat a 10 év margójára…                                                

Trepper Viki, producer írása

 

Most 10 éves a Moviebar és 10 éves a kisebbik fiam is…. érdekes párhuzam :-) A sors úgy hozta hogy 2003-ban, amikor a cégünk született, akkor döntött úgy második kisfiam Ádám is, hogy világra jön :-) Íme néhány gondolatot arról, hogy hogyan éltem meg másodszor is az anyaságot és közben hogyan lettem egy sikeres cég egyik producere…

A Moviebar első évében Ádám először még csak belülről figyelte az eseményeket és minden forgatásra jött velem, ha akart, ha nem. Elég jól bírta ő is, és én is… Jöttünk-mentünk, pörögtünk és nagyon élveztük az első forgatásokat. A Moviebar szépen cseperedett, sokat dolgoztunk Eszterrel közösen, (Turán Eszter a másik producer) klassz filmeket forgattunk, szerencsére egyre többet.

Év végén a 9. hónapra egy kicsit elfáradtam, de szinte végig dolgoztam… és a szülőszobára is munkából mentem. Még a mai napig emlékszem, hogy mikor beindultak a fájások és már a kórházban voltunk, még akkor is csörgött a telefonom, hogy az egyik forgatási helyszínre sajnos nem sikerült megkapni a forgatási engedélyt és hogy most akkor mi legyen?! Hát két fájás között csak annyit tudtam mondani, hogy sajnos én már nem tudok ezzel foglalkozni…. próbálják megoldani. Persze természetesen megoldódott és 2 órára rá megszületett az én csodálatos kisfiam, Ádám!

Viszonylag nyugis hónapok következtek, de ha valaki ebben a szakmában dolgozik már sokadik éve, akkor megfertőződik. Így én sem tudtam sokáig otthon maradni. A Moviebarban folytatódott a munka és már csak azon vettem észre magam, hogy újra dolgozom, jövök-megyek és szervezem a cég ügyeit és forgatok. Persze esténként rohanok haza, mert várt rám az esti műszak: etetés-fürdetés-fektetés a kicsi Ádival és meseolvasás, játék Lackóval, a nagyobbik fiammal.

Ahogy teltek az évek, a hazai piacra készülő filmek mellett egyre többet forgattunk külföldre is, külföldi rendezőkkel. Először legtöbbet skandináv rendezőkkel dolgoztunk, Európa sok országában vetítették azokat a szpotokat, amiket a Moviebar készített.

Számos Libero reklámfilmet gyártottunk, az elsőt, ami meghatározó volt a Moviebar életében Jörgen Lööf rendezte 2005-ben, akivel ma is folyamatosan dolgozunk és tartjuk a kapcsolatot. 

Vicces és egyben megható forgatás volt: a történet szerint egy 8 hónapos kisbabával forgattunk, aki a Liberonak köszönhetően átalussza az éjszakát. Természetesen éjszaka forgattunk, de persze egy forgatás sok zajjal, fénnyel és mozgással jár. Összesen 6 babát kértünk a forgatásra, remélve, hogy közülük talán lesz egy, aki elalszik. Hát nem így lett, mind a 6 baba vidáman játszadozott és figyelte az eseményeket, míg a teljes stáb arra várt, hogy elaludjanak… Végül egy babának sikerült a díszletben elaludnia, bár akkorra már szinte a teljes stáb és az ügyfél is aludt és hajnalodott… :-) Persze a végeredmény nagyon szép lett, mindenki legnagyobb megelégedésére:

Szóval elindult a Moviebar nemzetközi karriere, sorra készítettük és készítjük most is reklámfilmjeinket a külföldi piacra, külföldi megrendelőknek, többek között norvég, dán, svéd, osztrák, angol, lengyel, svájci, izraeli és orosz piacra. Később egyre több külföldi rendezőt képviseltünk a magyar piacon kizárólagossággal és reprezentáljuk őket a mai napig, pl. Johan Tappert, Tobias, Bergman, Roman Valent, Henrik Hallgren, Kristian Petri és Andreas Nilsson.

Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen fantasztikus rendezőkkel és operatőrökkel forgathattunk az elmúlt években. Íme néhány nagyszerű név és forgatás a teljesség igénye nélkül.

2006-ban készültek a McDonald’s klasszikus sorozatok, amiket Roman Valent rendezett, ezek a filmek rengeteg díjat nyertek :-) Íme az egyik:

Anthony Dod Mantle, Oscar díjas operatőrrel svéd bankreklámot forgattunk a MÜPÁ-ban, ahol legalább 20 kaszkadőrt lógattuk a mennyezetről :-) 

2010-ben Jesper Kouthoofd-dal készítettünk reklámfilmet szintén a svéd piacra, aki nemcsak rendezőként nyert számos díjat, de designerként is jegyzik a nevét, pl. az IKEA-nak is tervez tárgyakat!

Van She videoklipet forgattunk Andreas Nilsson-nal, akit jelenleg a világ első számú videoklip rendezői között tartanak számon. Róla szól Eszter írása a Moviebar blog első bejegyzésében: 

http://moviebar.blog.hu/2013/11/21/first_blog_post#more5648092   

Szuper volt a Traktor rendezőkkel forgatni két szpotot is, ezek a filmek egy sorozat részei és szintén számos díjat nyertek azóta.

Hoyte van Hoytema operatőrrel többször is dolgoztunk már, ő fényképezte az Oscar díj jelölést kapott “Suszter, szabó, baka, kém” című filmet és ő volt a legújabb, szintén Oscar jelölt film, Spike Jonze “A nő” operatőre is.

A Nike & Foot Lockernek is csináltunk reklámfilmet, amelyben Mario Balotelli szerepelt. És sorolhatnám még a hírességeket…

Nemrég John Mathieson-nal, a Gladiátor c. film operatőrével dolgoztunk, ebben a kávé reklámfilmben elefántokkal forgattunk. John nagyon értett az elefántok nyelvén, “beszélgetett” velük és ő volt az egyetlen a stábból, aki fel is ült az egyik hátára :-) 

Screen Shot 2014-01-21 at 4.50.06 PM.pngJohn Mathieson elefántháton :-)

A külföldi reklámok mellett természetesen rengeteget forgattunk a magyar piacra is. 2008-tól folyamatosan készítettünk Vodafone reklámokat, például a 3-szoros olimpiai bajnok Kásás Tamással, aki majdnem belefagyott a Fiat 500-asba,  olyan hideg volt január elején Genovában :-) Forgattunk az olimpiai  bajnok vízilabda csapattal, akik komoly színészi feladatokat kaptak, a Sebestyén Balázs & Vadon Jani párossal és Yonderboi-jal is, aki elkészítette az ország hangtérképét. A Mystery Gang-gel forgattunk a McDonald’s-nak, és sok hazai márkának is mi készítettük a filmjeit, pl. Béres Csepp, Pöttyös, Omnia, Borsodi, Biopon, Danone, Sága, UPC, stb. 

voda.png@Genova, Kásás Tamással

Forgattunk táncoló cicával a zongorán, ping-pongozó görénnyel (jaaaj, de büdös volt…), stadion közepén leszálló helikopterrel, lángoló karú szereplővel, korcsolyáztunk nyáron, visszarepültünk a középkorba és elvarázsoltuk magunkat Alice Csodaországába… Hát ez a Moviebar. 

Ha visszagondolok azokra az évekre, amikor a fiaim még kicsik voltak, már nem is tudom elképzelni, hogy honnan jött ez a sok energia. Azt gondolom, hogy végtelenül szerencsés vagyok, mert egyrészt azt csinálhatom, amit igazán szeretek és ez nagyon sok energiát ad. Másrészt olyan biztos családi háttér áll mögöttem, legfőképp a férjem, aki nélkül ez a 10 év nem ment volna és nem csinálhatnám azt, amit imádok: filmet forgatni!!!

A fiúk, Lackó és Ádám nagyon szeretnek kijönni a forgatásokra, érdekli őket mit is csinál Anya. Volt idő, amikor Lackó operatőr szeretett volna lenni! Nagyon tetszik nekik a filmkészítés, a trükkök és nagyon szeretik végigkövetni egy reklámfilm vagy film születését a forgatókönyvtől a végleges filmig. És amikor meglátják a TV-ben a végeredményt, persze, hogy együtt kiabálják: ezt Anya csinálta!!!! 

Screen Shot 2014-01-21 at 4.50.33 PM.pnga McDonald's forgatáson a kellékautóval 

Screen Shot 2014-01-21 at 4.50.50 PM.pngés még statisztáltak is...

Nemrég Ádi osztályfőnöke felkért az iskolában, hogy tartsak meg egy órát a gyerekeknek a reklámról és a reklámfilm készítésről. Nagyon testhezálló feladat volt és elképesztően élveztem! A sok érdeklődő szempár, akik csillogó szemmel hallgattak… Óra után pedig sokan odajöttek, tovább faggattak erről az érdekes világról :-)  Jó volt látni az új generáció nyitottságát…

Természetesen egy blog bejegyzésben lehetetlen a Moviebar 10 évét összefoglalni, nem is ez volt a célom. A teljes Moviebar sztorit inkább könyv formájában lehetne kiadni :-) Annyi vicces-tanulságos-meglepő-megható történet fűződik a legalább 350-400 reklámfilmhez, amit eddig forgattunk!!!

Remélem még sok ilyen 10 éve lesz a Moviebarnak és biztos vagyok benne hogy rengeteg izgalmas feladat áll még előttünk :-)

 BOLDOG ÉS SIKERES 2014-ET KÍVÁNOK MINDENKINEK! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moviebar.blog.hu/api/trackback/id/tr455771899
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása